пройти тест на ВІЛ - це просто!

 У третю неділю травня щороку ми згадуємо хворих, яких унесла епідемія ВІЛ-інфекції. Дуже важливо не забувати що у нашій країні та у світі в цілому епідемія ВІЛ / СНІДу ще неподолана. Тому треба обговорювати цю проблему для подолання стигматизації та дискримінації хворих на ВІЛ у суспільстві та підвищення рівня толерантності до ВІЛ-інфікованих серед майбутніх лікарів.

До акції #ЗупиниСНІД, яку проводить Дніпропетровський обласний центр з боротьби та профілактики СНІДу приєднались співробітники кафедри інфекційних хвороб та студенти старших курсів ДЗ "Дніпропетровської медичної академії МОЗ України".

Викладачі кафедри своїм прикладом довели, що пройти тест на ВІЛ - це дуже просто!

Студенти-медики розуміють що поширення епідемії можна зостановити тільки разом, приклавши усі зусилля, та не ховаючись, а відкрито кажучи про шляхи розповсюдження ВІЛ-інфекції та засоби запобігання поширення хвороби та пропагандування здорового засобу життя.

Зараз, завдяки розробки нових лікарських засобів, ВІЛ-інфекція / СНІД вже не відноситься до стовідсотково смертельних хвороб. При своєчасно розпочатому лікуванні – люди які живуть з ВІЛ можуть мати високу якість життя та вести звичайний спосіб життя.

Доречи, пройти тест на ВІЛ безкоштовно та конфедеційно можна у любому медичному закладі або у Дніпропетровському обласному центрі з боротьби та профілактики СНІДу, вул. Бехтерева, 1, чи у Дніпропетровському міському центрі з боротьби та профілактики СНІДу, вул. Канатна, 17. Там же можна отримати консультацію лікаря-інфекціоніста.